UPDATE: 'Chelsea wil 20 miljoen huursom voor Lukaku, band met Inter blijft warm'

UPDATE: 'Chelsea wil 20 miljoen huursom voor Lukaku, band met Inter blijft warm'

17-06-2022 09:47 Laatste update: 18-06-2022 11:11
2

Internazionale hoopt Romelu Lukaku deze zomer op te halen bij Chelsea. Het heeft in Londen een eerste bod neergelegd voor de Rode Duivel, maar dat is afgewezen.

Volgens Fabrizio Romano bood Inter vijf miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen. Daarbij aangetekend dat het volgens Gianluca Di Marzio niet om een definitieve transfer gaat, maar om een verhuur. Inter hoopt er gemakkelijk vanaf te komen omdat Lukaku geen serieuze rol van betekenis meer speelt en uitgesproken heeft open te staan voor zijn oude club.

Chelsea en Inter praten vrijdag opnieuw over Lukaku, nadat de Engelse club het bod afgewezen heeft. Chelsea staat open voor een vertrek van Lukaku, maar dan wel tegen andere voorwaarden. Lukaku wil zelf niets liever en dat is terugkeren bij Inter.

The Athletic schrijft dat Inter bereid is om het volledige salaris van Lukaku over te nemen.

Update 18/6: Chelsea wil toch wat meer boter bij de vis voor Lukaku. Volgens Sky Sports hopen The Blues nog vijftien tot twintig miljoen euro te vangen voor een huurconstructie rond de Rode Duivel. Hoewel Inter daar hoogstwaarschijnlijk niet volledig op zal ingaan, blijft het contact tussen beide partijen 'warm'. In het verleden deden beide clubs immers al goede zaakjes samen. Het ziet ernaar uit dat Chelsea en Inter elkaar ergens halverwege tegemoet zullen komen. Naar verluidt zetten de gesprekken zich deze zaterdag verder.