Belgische fans in Qatar: Slechts 1.200 aanvragen voor de Rode Duivels

Belgische fans in Qatar: Slechts 1.200 aanvragen voor de Rode Duivels

16-06-2022 18:32 Laatste update: 18:43
12

Het wordt hoe dan ook een uniek WK in Qatar. Het competitievoetbal wordt even ‘on hold’ gezet om het voetbalfeest in de winter te laten doorgaan. Tickets kunnen al even aangevraagd worden.

Het Laatste Nieuws meldt dat er amper aanvragen zijn ingediend om de Rode Duivels in de helse hitte te zien spelen. De kosten verbonden aan zo’n voetbal uitstapje zijn dan ook astronomisch hoog. 

De Rode Duivels zullen niet op veel fans kunnen rekenen om hen in Qatar te steunen tijdens het WK 2022. In meer dan twee maanden tijd hebben slechts 1.200 fans een ticket aangevraagd, aldus Het Laatste Nieuws. Ter vergelijking: er werden 20.000 kaartjes verkocht om de Duivels te steunen tijdens Euro 2020.

Volgens de Fan Club 1895, de officiële federatie van fans van de Rode Duivels, ligt de verklaring bij de totale kosten. Niet alleen de prijs van de tickets ligt hoog, maar ook de vlucht naar Qatar en de accommodatie. Ook het feit dat de wereldbeker voor het eerst aan het eind van het jaar wordt gehouden in plaats van in de zomer, zou een reden zijn voor de dalende belangstelling.