Anderlecht-aanvaller aast op vertrek: Wil naar een ploeg met een project

Anderlecht-aanvaller aast op vertrek: "Wil naar een ploeg met een project"

16-06-2022 08:46
5

Voor Mohammed Dauda komt er binnenkort een einde aan zijn verhaal bij RSC Anderlecht. De aanvaller wordt dit seizoen verhuurd aan FC Cartagena en als het van hem afhangt keert hij ook niet terug naar paars-wit.

De Ghanese spits heeft namelijk zijn zinnen gezet op een definitief vertrek. Dauda laat er geen twijfel over bestaan dat zijn toekomst niet bij Anderlecht ligt."Ik wil Anderlecht verlaten", klinkt het bij TV3. "Ik wil naar een club die een project voor me heeft en waar ik zeker ben van genoeg speelminuten. Als ik meer speel, kan ik ook opnieuw opgeroepen worden voor de nationale ploeg."

Dauda werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Cartagena en heeft daar een goed seizoen achter de rug. In 35 partijen was hij goed voor negen doelpunten en drie assists. De Spaanse tweedeklasser gaf ook meermaals aan dat het Dauda definitief wil overnemen, maar de spits is voorlopig nog te duur voor Cartagena.

Anderlecht vraagt naar verluidt nog zo'n half miljoen euro voor Dauda, die vijf jaar geleden werd aangetrokken door paars-wit. Een doorbraak zat er echter nooit in. In dertig partijen wist hij amper één keer te scoren.