Pro League maakt datum Supercup Club Brugge – KAA Gent bekend

Pro League maakt datum Supercup Club Brugge – KAA Gent bekend

13-06-2022 14:11 Laatste update: 14:21
7

De Pro League heeft de datum voor de Belgische Supercup tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KAA Gent bekendgemaakt. De wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 17 juli om 18u.

Dat werd door de kalendermanager beslist. ‘De officieuze aftrap voor het nieuwe seizoen wordt al binnen ruim een maand gegeven met de “Slag om Vlaanderen” tussen Club Brugge en KAA Gent. Als landskampioen krijgt Blauw-Zwart het thuisvoordeel in de Supercup, die uitgezonden wordt via Eleven Sports. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion wordt opnieuw gespeeld met de Kipsta F950.’

Club Brugge neemt het op tegen KAA Gent. ‘Club Brugge verdedigt op zondag 17 juli de titel in de Supercup, nadat vorig jaar met 3-2 gewonnen werd van KRC Genk. Met 16 Supercup-zeges is de regerende landskampioen ook recordhouder, voor RSC Anderlecht (13) en Standard de Liège (4). KAA Gent kan de Supercup voor de tweede keer in haar prijzenkast steken. In 2015 klopten de Buffalo's Club Brugge met 1-0, na een doelpunt van Laurent Depoitre’, klinkt het.