Hij kwam meestal met verrassende invalshoeken, coachen zit in Hoefkens' genen

"Hij kwam meestal met verrassende invalshoeken, coachen zit in Hoefkens' genen"

26 May - 10:46
1

Carl Hoefkens krijgt de sleutels van Club Brugge in handen. De regerende landskampioen heeft besloten om haar T2 door te schuiven naar de functie van hoofdtrainer. Aangezien Hoefkens geen ervaring heeft in die rol, duiken er hier en daar (begrijpelijke) vraagtekens op. De mensen die met hem hebben samengewerkt, wuiven die echter weg.

Goeie vriend en tevens oud-assistent bij Club Brugge Johan Van Rumst ziet geen graten in het gebrek aan ervaring bij Hoefkes. "Hij draait wel al vier jaar mee in het verhaal van Club en is snel gegroeid. Hij kent de spelers door en door en komt overeen met quasi iedereen binnen de club, een groot voordeel tegenover een volledig nieuwe coach", weerlegt Van Rumst die kritiek bij Het Laatste Nieuws. Volgens hem past de aanstelling van Hoefkens ook perfect binnen de nieuwe filosofie die op Jan Breydel heerst. "Trainers die goed werk leveren in de jeugdopleiding belonen."

Ook Pascal De Maesschalck, jeugdcoördinator bij Blauw-Zwart, gelooft in de kwaliteiten van Hoefkens. "Zijn drive was ongezien", vertelt hij over de eerste weken van Hoefkens bij de jeugd van Club. Dubbele shifts waren eerder regel dan uitzondering. "Wat me meteen opviel, is dat hij sneller talent kan spotten dan de gemiddelde coach. Hij is ‘close’ en bewaart tegelijk voldoende afstand. Zijn uitspraken ráken spelers", somt De Maesschalck enkele sterke punten op. Naar verluidt kende Hoefkens zelfs alle spelertjes tot aan de U12.

Wat nog de grootste vraagtekens oproept, is de tactische aanpak van Hoefkens. Hoe zal Club Brugge onder zijn leiding voor de dag komen? "Zorgvuldig, maar directer", voorspelt De Maesschalck. Daar voegt Van Rumst nog het woord 'passie' aan toe. "Veel grinta en dynamiek, naar het voorbeeld van de coach. Club zal geen vervelend ploegje worden. Dit is een match met het huis en de fans", besluit hij hoopvol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie