Union pookt het vuurtje nu al wat op voor stadsderby: stats over viervoudige zege

Union pookt het vuurtje nu al wat op voor stadsderby: stats over viervoudige zege

Als Union Saint-Gilloise haar sprookjesseizoen toch nog een gelukkig einde wil bezorgen, dan moet het zondag voorbij RSC Anderlecht geraken én hopen op een misstap van Club Brugge op de Bosuil. Eén voordeel: die Brusselse stadsderby ligt de promovendus als gegoten. Dat maakt het zelf graag nog eens duidelijk via haar sociale media ...

Op haar Twitter-profiel blikt Union al eens vooruit op de kraker in het Lotto Park. De onderlinge statistieken spreken alvast gigantisch in het voordeel van Les Unionistes. Tot dusver keken beide Brusselse clubs elkaar drie keer in de ogen en drie keer trok geel-blauw aan het langste eind. Op de openingsspeeldag flikte Union het al eens om te winnen op Anderlecht-bodem. Toen werd het 1-3, het begin van een sensationele campagne.

Als Union die campagne ook even sensationeel wil afronden, zal een evenaring van dat resultaat noodzakelijk zijn. Winnen op Anderlecht is overigens geen unicum. Ook in 2018 deed de club het bijvoorbeeld al eens, toen nog als tweedeklasser in de beker. Toch moet Union eigenlijk ook achterom kijken. Als paars-wit voor een nieuwe domper zou zorgen, komt zelfs de tweede stek nog in gevaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie