'Belgische clubs richten het vizier op FC Zürich-sensatie Ceesay'

'Belgische clubs richten het vizier op FC Zürich-sensatie Ceesay'

12 mei - 21:00
2

Assan Ceesay kan volgend seizoen op de Belgische velden te zien zijn. De Gambiaanse spits is dit seizoen één van de grote uitblinkers bij het Zwitserse FC Zürich en kan dat nu ook verzilveren met een transfer richting ons land.

Dat weet men bij het Italiaanse Tuttomercatoweb. De 28-jarige Ceesay was dit seizoen dé revelatie in Zwitserland en was in 32 partijen goed voor maar liefst twintig doelpunten en acht assists. Daarmee hielp hij zijn club FC Zürich ook aan een landstitel.

Die sterke prestaties kan hij nu verzilveren met een transfer. Ceesay heeft een aflopend contract bij FC Zürich en kan dan ook gratis vertrekken. Clubs uit België, Duitsland, Turkije en Nederland zouden alvast denken aan de komst van Ceesay.

Voor Ceesay zou het een nieuwe kans op een doorbraak buiten Zwitserland kunnen betekenen. In 2016 belandde hij bij Team Ticino en kwam hij in 2016 vervolgens uit voor FC Lugano, FC Chiasso en FC Zürich. In 2020 werd hij voor een half seizoen verhuurd aan het Duitse VfL Osnabrück, maar een groot succes werd dat niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie