Leysen over toekomst bij KRC Genk: Daarom heb ik bijgetekend

Leysen over toekomst bij KRC Genk: "Daarom heb ik bijgetekend"

12-05-2022 12:44 Laatste update: 12:46
6

Tobe Leysen mocht dinsdag nog eens keepen bij KRC Genk. De jonge doelman was de vervanger van Maarten Vandevoordt, die net voor de match een suikerdip kreeg. Leysen hoopt dat hij volgend seizoen kansen krijgt in 1B.

KRC Genk speelde dit seizoen kampioen bij de beloften en mag volgend seizoen dus uitkomen in 1B. Dat kan een belangrijke stap zijn voor Leysen. "Ik zie mijn toekomst in Genk, daarom heb ik vorig seizoen bijgetekend tot 2025. Maar ik kijk tegelijkertijd liefst niet te ver vooruit", benadrukt hij bij Het Belang Van Limburg.

Leysen wil Vandevoordt ook het vuur aan de schenen leggen. "Ik moet me concentreren op mijn eigen prestaties en blijven groeien als doelman. Profwedstrijden zouden daarbij enorm helpen. Hopelijk staan de regels voor 1B dat ook toe, want het is precies daarvoor dat die reeks zo interessant is voor een beloftenploeg als de onze."

Het was voor Leysen nog maar zijn eerste competitiematch, maar hij speelde wel al twee keer mee in de Croky Cup. Tegen Club Brugge werd hij aan de pauze gewisseld met een hoofdblessure.