KAA Gent trekt aan het langste eind in attractief duel met KV Mechelen

07-05-2022 22:39 Laatste update: 22:41
6

KAA Gent heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van KV Mechelen. Daarmee komt het op vier punten van KRC Genk en op acht punten van Malinwa. Okumu scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd.

KV Mechelen begon het gevaarlijkst aan de wedstrijd. Het dreigde met een vrije trap van Schoofs. Aan de overkant kon Coucke redding brengen op een gevaarlijke voorzet. Na een kwartier opende Mrabti dan de score voor de bezoekers. KAA Gent protesteerde echter vanwege een voorafgaande fout. De VAR gaf de buffalo’s gelijk en keurde in samenspraak met scheidsrechter Boucaut het doelpunt af.

KAA Gent reageerde met een pegel van Kums, Coucke redde. De wedstrijd ging wel netjes op en neer. Aan de overkant kon Mrabti opnieuw dreigen met enkele doelpogingen, overigens toonde ook Storm zich erg bedrijvig. Het bleef 0-0 na 45 minuten.

Tweede helft
KAA Gent kwam scherp uit de kleedkamers. Tot concrete kansen kwam het echter niet. Dat gebeurde wel aan de overkant via Hairemans en Cuypers. Zij hadden kansen op het openingsdoelpunt.

Terug naar de overkant dan, waar Coucke twintig minuten voor het einde moest uitpakken met een parade op het schot van Tissoudali. Toch bleef het gevoel hangen dat er nog een goal zou vallen. Dat gebeurde dan ook tien minuten voor tijd dankzij Okumu vanop hoekschop. Tot een slotoffensief kwam het niet meer. Peyre werd wel nog uitgesloten door het aantikken van Malede, tot grote frustratie van rood-geel. KAA Gent houdt de drie punten thuis. Het komt zo op acht punten van Malinwa en op vier punten van KRC Genk.