Club Brugge moet het eindelijk tonen: Dat van heel het seizoen nog niet gezien

Club Brugge moet het eindelijk tonen: "Dat van heel het seizoen nog niet gezien"

07-05-2022 11:32
5

Club Brugge krijgt de komende dagen twee gouden kansen om Union Saint-Gilloise voorbij te steken in de rangschikking. Met een vier op zes zou Blauw-Zwart op en over de huidige koploper wippen. Voor Gert Verheyen en René Vandereycken is het wel dringend tijd dat de titelverdediger eens toont hoever het staat.

Club jaagt eigenlijk al maanden op Union, maar is er voorlopig nog niet in geslaagd om de rollen om te draaien. "Na dat tweeluik moeten ze er beter voor staan dan nu. Zoals Club speelt, durf ik nog altijd niet zeggen dat het beter is dan Union", deelt Verheyen zijn mening bij Het Nieuwsblad. In aanloop naar de Play-Offs zette Club wel een geweldige reeks neer met 24 op 24, maar dat was volgens de analist tegen matige tegenstanders.

Collega-analist Vandereycken verwacht ook niet meteen dat Union zal stilvallen. Net voor de Champions Play-Off zat het nochtans even in een dipje, al had dat ook met de onbeschikbaarheid van Dante Vanzeir te maken. "Nu zijn ze in het voordeel, want Union speelt tegen ploegen die een achterstand moeten ophalen", denkt de oud-bondscoach.

Verheyen legt de lat hoog voor de komende twee matchen. "Als je zegt dat je iedere match wil winnen, altijd dominant wil zijn en elk jaar kampioen wil spelen, dan is het nu het moment om dat te laten zien. Maar ik heb dat van heel het seizoen nog niet gezien", klinkt hij streng. Op de eerste twee speeldagen van de Play-Offs lieten de toppers het ook afweten bij Blauw-Zwart. "Het is voor Club zoeken naar iemand met een Benzema-gehalte", vindt Verheyen.