Coucke kreeg slecht nieuws te horen bij KRC Genk: Plots via mail

Coucke kreeg slecht nieuws te horen bij KRC Genk: "Plots via mail"

06-05-2022 20:30
2

Gaëtan Coucke is momenteel nog bezig met de Europe Play-Offs met KV Mechelen en neemt het daarin op tegen onder andere KRC Genk, zijn ex-club. Even leek hij daar eerste doelman te gaan worden, maar dat liep niet al te best af.

Na een blessure van Danny Vukovic werd er bij Genk vol de kaart van Coucke getrokken. "Ik kreeg erg veel vertrouwen van de club, want ze beloofden me dat er geen nieuwe keeper zou komen. Dat was een mooie appreciatie", begint Coucke bij Sport/Voetbalmagazine.

Het werd echter een moeilijk jaar na het vertrek van enkele sterkhouders. "Ik heb het gevoel dat ik van die situatie wat het slachtoffer werd", blikt Coucke nu terug. "Ik had nog geen ervaring op het hoogste niveau, laat staan bij een topclub en speelde dan ineens alles en zelfs Champions League. Misschien was die sprong net iets te groot en heb ik daar een stap overgeslagen."

Nieuwe club
Na het vertrek van Felice Mazzu verloor Coucke ook zijn basisplek en koos Hannes Wolf voor Maarten Vandevoordt. Coucke moest uiteindelijk ook vertrekken bij de club en kreeg dat naar eigen zeggen op geen al te fraaie manier te horen.

"Echt een jammer verhaal", vertelt Coucke. "Ik hoorde niets van de club. En dan had je nog de coronastop en kreeg ik daarna via mail te horen dat ik mocht aansluiten bij de B- of C-ploeg. Zo hard kan het gaan in het voetbal", aldus Coucke.