Twijfels of niet: legendarisch Maradona-shirt voor recordbedrag geveild

Twijfels of niet: legendarisch Maradona-shirt voor recordbedrag geveild

04-05-2022 20:15
5

Het shirt waarin wijlen Diego Armando Maradona twee doelpunten maakte in de kwartfinale van het WK 1986 is voor een recordbedrag geveild. Het vorige record – van de legendarische honkbalspeler Babe Ruth – werd met ruim drie miljoen euro verbroken.

Het tricot is voor het astronomische bedrag van 8.456.684 euro aan een onbekende bieder verkocht. In de kwartfinale van 1986 maakte Maradona na amper vier minuten spelen het beruchte doelpunt met zijn hand. De Hand van God luidt sindsdien de bijnaam van de goal. Vier minuten na de uiterst dubieuze treffer was het weer raak voor Maradona: ditmaal na een onnavolgbare dribbel. Deze goal kreeg later de titel Doelpunt van de Eeuw.

Steve Hodge ruilde na afloop van het duel van shirt met Maradona en kreeg daardoor het historische stuk in zijn bezit. Het shirt was jarenlang te bewonderen in het National Football Museum in Manchester, totdat Hodge besloot dat de tijd rijp was voor een verkoop. De dochter van Maradona claimde in een eerder stadium dat het shirt niet echt kon zijn. Zij stelde dat iemand anders het in zijn bezit zou hebben. Veilingshuis Sotheby's ontfermde zich over een onderzoek naar de authenticiteit en constateerde dat het shirt echt was.