'Klopp wil verder bouwen bij Liverpool, gesprekken over nieuw contract'

'Klopp wil verder bouwen bij Liverpool, gesprekken over nieuw contract'

28-04-2022 13:26

Liverpool en Jürgen Klopp raken nog niet op elkaar uitgekeken. De succesvolle manager gaat met The Reds in gesprek over een nieuw contract, melden onder meer The Times en The Guardian. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2024 af.

Mike Gordon, topman van Liverpool-eigenaar Fenway Sports Group, was woensdag aanwezig bij het Champions League-duel met Villarreal (2-0). Hij kwam over uit Boston met als belangrijkste doel om de onderhandelingen met Klopp in een stroomversnelling te brengen. Gordon heeft onder meer een afspraak met Marc Kosicke, de zaakwaarnemer van de Duitse trainer.

Klopp staat sinds 2015 aan het roer bij Liverpool en de clubleiding ziet in hem de architect van het huidige succes. Hij loodste The Reds terug naar de top van de Premier League, met als hoogtepunt de eerste landstitel in twintig jaar tijd. Een jaar eerder, in 2019, veroverde Liverpool al de Champions League. Ook het WK voor clubteams, de Engelse League Cup en de Europese Super Cup werden aan de prijzenkast toegevoegd.

Liverpool is dit seizoen zelfs nog in de race voor de quadruple. De Engelse topclub is er dan ook veel aan gelegen om Klopp te behouden. De manager heeft de laatste jaren een hechte band gevormd met de directie, zijn staf, de spelers en de fans en staat dan ook open voor een langer verblijf. Volgens The Times zal zijn beslissing onder meer flink worden beïnvloed door assistent Pepijn Lijders, die hij koste wat kost wil behouden.

Klopp stond eerder zeven jaar aan het roer bij Borussia Dortmund. Op Anfield moet hij dus minimaal de tien jaar vol gaan maken.