Tuchel over mogelijke vertrekkers, zoals Lukaku: Alles uit deze groep persen

Tuchel over mogelijke vertrekkers, zoals Lukaku: "Alles uit deze groep persen"

27-04-2022 18:41
1

Voor Chelsea FC blijft er nog één doel over in dit lopende seizoen: een Champions-League-ticket bemachtigen door in de top-vier te eindigen in de Premier League. In principe zou dat wel moeten lukken, maar over de toekomst van Thomas Tuchel heersen niettemin veel vraagtekens. Onder meer de opfrissing van de spelersgroep zou een doorslaggevende factor kunnen vormen.

Onder meer Andreas Christensen en Antonio Rüdiger vertrekken nagenoeg zeker komende zomer, terwijl de plannen van Romelu Lukaku koffiedik kijken zijn. De Rode Duivel beleeft een teleurstellende terugkeer naar Stamford Bridge en zou evenzeer de deur achter zich kunnen dicht trekken. Toch moet iedereen nog steeds het beste van zichzelf geven voor Chelsea, waarschuwt Tuchel. "We zullen ons vastbijten en ons best doen om alles uit deze ploeg te persen", klonk het volgens BBC.

Hoewel hij het niet met zoveel woorden gezegd wil hebben, zullen de komende weken ook veel duidelijk maken over de toekomst van Tuchel zelf. "Hopelijk word ik opnieuw verliefd op dit team en probeer ik hen te pushen voorbij hun grenzen", laat de Duitser verstaan. Op Rüdiger zal hij volgend seizoen alvast niet meer hoeven te rekenen. De mandekker heeft al bij Real Madrid getekend. "Er zijn nog doelstellingen te behalen en hij is nog steeds een belangrijk onderdeel van deze club. We verwachten nog altijd honderd procent van hem", duldt Tuchel geen verslapping.