Union vol vertrouwen: We gaan ervan uit dat we de drie punten krijgen

Union vol vertrouwen: "We gaan ervan uit dat we de drie punten krijgen"

15-04-2022 17:00
21

Bij Union twijfelt men er niet aan dat het na de rellen in het duel tegen K. Beerschot V.A een forfaitzege geschonken krijgt. Het stond na 82 minuten voetballen dan wel 0-0, voor de Brusselaars is het duidelijk: Union moet de drie punten krijgen.

In een gesprek met Het Nieuwsblad spreekt Union-CEO Philippe Bormans duidelijke taal na de incidenten in het duel tegen Beerschot. "Ons lijkt alles correct dus wij gaan er nog steeds van uit dat we de drie punten krijgen", klinkt het.

"Alles wijst erop dat Beerschot de schuldige is. In het rapport staat bovendien dat onze veiligheid goed was en dat er voldoende stewards aanwezig waren. Onze veiligheidscoördinator had vooraf gevraagd aan Beerschot om meer stewards in te zetten, maar Beerschot is daar niet op ingegaan", geeft Bormans aan.

Voor hem is het dus duidelijk dat Union die drie punten moet krijgen. Als dat ook gebeurt, eindigt het de reguliere competitie met 77 punten. Dat betekent een voorsprong van drie punten in plaats van twee punten op eerste achtervolger Club Brugge. Een uitspraak wordt ten vroegste komende zaterdag verwacht. Dan kunnen de betrokken partijen nog naar het BAS trekken als ze niet akkoord gaan.