'Liverpool lijkt onderhandelende Origi na acht jaar transfervrij te laten gaan'

'Liverpool lijkt onderhandelende Origi na acht jaar transfervrij te laten gaan'

15-04-2022 11:24

Divock Origi lijkt Liverpool aan het einde van het seizoen transfervrij te verlaten. De Belgische spits heeft een aflopend contract en is op weg naar AC Milan, melden Italiaanse en Belgische media.

In Italië wordt al weken gespeculeerd over een transfer van Origi naar AC Milan en inmiddels is men ook in België overtuigd: de 26-jarige aanvaller is in onderhandeling met de huidige koploper van de Serie A, klinkt het. Van een afgeronde transfer is nog geen sprake.

Milan werkt aan een driejarig contract voor Origi, die zich daarmee verzekert van 10,5 miljoen euro. De Belg kan naar verluidt 3,5 miljoen per jaar gaan verdienen in San Siro. Olivier Giroud, Rafael Leão en Zlatan Ibrahimovic - als de Zweed zijn carrière nog een vervolg geeft - worden zijn concurrenten.

Meer clubs hebben interesse in Origi, maar Milan heeft de beste papieren. De oud-speler van KRC Genk, Lille OSC en VfL Wolfsburg staat sinds 2014 onder contract bij Liverpool. Hoewel hij ook dit seizoen amper in actie komt, heeft Origi door zijn goals tegen Everton, FC Barcelona én in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur voor eeuwig een plek in de annalen van The Reds.