Club Brugge opent Champions Play-Off tegen Antwerp, diezelfde dag Brusselse derby

Club Brugge opent Champions Play-Off tegen Antwerp, diezelfde dag Brusselse derby

11-04-2022 11:40 Laatste update: 11:57
8

De Pro League heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht over de nakende Play-Offs. De kalender van de eerste speeldag is al bekend gemaakt. Club Brugge en Royal Antwerp FC mogen de Champions Play-Off aftrappen met een onderling duel op Jan Breydel. Daags voordien is ook in de Europe Play-Off de bal al aan het rollen gegaan.

Laten we beginnen met de top-vier: de Champions Play-Off dus. De vier deelnemers daaraan komen alle vier voor het eerst in actie op zondag 24 april, binnen een kleine twee weken. Club Brugge krijgt met Antwerp meteen een beladen partij voor de voeten geschoven. Op papier de ideale kans om al eens haasje-over te spelen met koploper Union Saint-Gilloise, aangezien The Great Old als laatste aan de play-off begint. Om 18u30 volgt dan de Brusselse derby tussen Union en RSC Anderlecht in het Dudenpark.

Op zaterdagavond kan de Belgische voetballiefhebber ook al zijn of haar hartje ophalen. Dan openen KV Mechelen en Sporting Charleroi de debatten in de Europe Play-Off. Voor beide ploegen direct een uitgelezen kans om in het spoor van leider KAA Gent te geraken. Die neemt het de dag nadien, om 16u in de namiddag, op tegen KRC Genk. De Ghelamco Arena vormt het decor voor die confrontatie.

Voor de rest van de kalender vraagt de Pro League nog even geduld uit te oefenen. Deze maandagavond vanaf 18u onthullen ook de andere geheimen zich.