Vanhaezebrouck: Er is zeker ontgoocheling, maar we moeten vooral trots zijn

Vanhaezebrouck: "Er is zeker ontgoocheling, maar we moeten vooral trots zijn"

10-04-2022 22:20
8

KAA Gent moet vrede nemen met een stek in de Europe Play-Off. Dankzij een overduidelijke 5-0-zege tegen Oud-Heverlee Leuven zetten De Buffalo's een weergaloze 25 op 27 neer, maar die eindsprint bleek nét onvoldoende om de top-vier te halen. Daar heeft Hein Vanhaezebrouck het best moeilijk mee.

Na afloop van de walk-over tegen OHL deelde Vanhaezebrouck zijn dubbele gevoel. "Er is zeker ontgoocheling, maar we moeten vooral trots zijn op ons parcours", klinkt het bij Sporza. Uiteindelijk wil de Gent-trainer voornamelijk het positieve onthouden. "Die 25 op 27 is echt fantastisch. We hebben de meeste matchen gespeeld van iedereen en we kunnen dit nog altijd opbrengen, echt straf."

Bovendien had Vanhaezebrouck ook mooie woorden over voor de concurrentie. "Hoe jammer het ook mag zijn voor ons, ook Anderlecht verdient die plek in de top-vier", toont hij zich nobel. Voor Vanhaezebrouck is het kristalhelder waar zijn manschappen het pleit verloren hebben. "Er zijn veel matchen geweest waar we veel kansen hebben afgedwongen en het toch niet afgemaakt", hamert hij niet voor het eerst op een gebrek aan efficiëntie.

Ondanks deze ontgoocheling moet Gent er snel weer tegenaan. Er wachten immers nog (minstens) zes wedstrijden in de Europe Play-Off én een cruciale finale op de Heizel. "Nu gaat onze blik op de bekerfinale. We hebben een week om ons optimaal voor te bereiden. Ik kijk er in elk geval al naar uit", geeft Vanhaezebrouck aan. Tegenstander daar wordt RSC Anderlecht.