Staelens ziet Club Brugge over Union SG springen: “Onder echte titeldruk”

Staelens ziet Club Brugge over Union SG springen: “Onder echte titeldruk”

07-04-2022 22:26 Laatste update: 22:29
6

Play-Off 1 staat voor de deur en Union SG gaat als leider de belangrijke periode in. Landskampioen Club Brugge ziet de punten gehalveerd worden.

Lorenzo Staelens ziet Club Brugge nog over Union SG springen. “Maar slechts twee punten voorsprong na halvering? Dat betekent dat Club er in één wedstrijd al over kan gaan. Ik denk dat Club beter met deze spannende situatie kan omgaan, omdat Union het niet gewoon is om onder echte titeldruk te spelen.”

Volgens Staelens heeft Club Brugge ook een grotere kern. “De fitheid en de frisheid waarmee je je spel kan spelen, zal de doorslag geven en dan staat Club er volgens mij beter voor. Union speelde al heel vaak met dezelfde spelers en Club is iets sterker in de breedte.”

Dat kan volgens Staelens de doorslag geven. “Dat merk je ook als je ziet dat Vormer en zelfs Lang de laatste tijd op de bank zaten. Vallen bij Union mannen als Nielsen, Teuma of Undav uit, dan is er in de kern niet echt een gelijkwaardige vervanger beschikbaar”, citeert de Krant van West-Vlaanderen.