KAA Gent dient geen klacht in na Cercle Brugge: 'Geen kans op slagen'

KAA Gent dient geen klacht in na Cercle Brugge: 'Geen kans op slagen'

07-04-2022 19:31 Laatste update: 19:33
28

Cercle Brugge - KAA Gent zal bij 2-2 blijven. De Buffalo's dienen geen klacht in nadat een doelpunt van Cercle Brugge al dan niet buitenspel was, maar dat niet gecontroleerd kon worden door de VAR. 

Volgens KAA Gent had het eerste doelpunt van Cercle Brugge afgekeurd moeten worden. De VAR kon evenwel niet beschikken over een goed camerastandpunt. De cameraman was net niet op tijd terug nadat hij het eerbetoon voor Miguel Van Damme filmde. Uiteindelijk kwam Gent niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge en zag het een winnend Anderlecht naar plaats vier springen.

'KAA Gent heeft beslist geen procedure te starten om de wedstrijd tegen Cercle Brugge te laten herspelen. De voorbije dagen heeft onze club de zaak zeer grondig onderzocht. We hebben hierbij een beroep gedaan op juridische specialisten. Hun conclusie is dat het VAR-reglement vandaag geen procedure toelaat met een noemenswaardige kans op slagen voor KAA Gent. Dat advies willen wij dan ook volgen', laten de Buffalo's weten.

'Onze club betreurt ten zeerste dat anno 2022 de organisatie van het VAR-gebeuren nog altijd niet op punt staat, zoals door deze situatie pijnlijk geïllustreerd wordt. Bovendien blijkt op vandaag dat er bij het Bondsreglement zelfs geen VAR-protocol in het Nederlands voorhanden is als officieel juridisch geldend document. KAA Gent zal er alles aan doen om het VAR-protocol officieel te laten aanpassen zodat dit soort situaties in de toekomst onmogelijk worden', klinkt het nog.