'Liverpool betaalt 5 miljoen voor transfervrije Portugees door goede relaties'

'Liverpool betaalt 5 miljoen voor transfervrije Portugees door goede relaties'

07-04-2022 16:01
2

Liverpool gaat zich versterken met Fábio Carvalho. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de komst van de negentienjarige aanvallende middenvelder in kannen en kruiken. Hij komt na dit seizoen over van Fulham.

Dat Carvalho de overstap maakt naar Anfield is weinig verrassend. Liverpool en Fulham waren op de slotdag van de transfermarkt al akkoord, maar toen verloren de clubs de race tegen de klok en werd de transfer niet op tijd afgerond voor de deadline.

Beide partijen zijn onlangs opnieuw om tafel gegaan. The Reds betalen vijf miljoen euro, plus 2,7 miljoen aan bonussen. De Londenaren ontvangen ook een percentage bij een toekomstige transfer. Dat is bijzonder, omdat Carvalho een aflopend contract heeft. Liverpool wil de goede relatie met Fulham echter beschermen, nadat de transfer in januari in het water viel.

Carvalho maakt dit seizoen indruk namens Fulham in het Championship. In 29 optredens was de aanvallende middenvelder goed voor zeven goals en zeven assists. De jonge Portugees tekent bij Liverpool een contract tot medio 2027. Hij zal meteen aansluiten bij de selectie van manager Jürgen Klopp. Volgens Romano zijn er geen plannen om hem weer te verhuren.