Chelsea-spits Lukaku krijgt weinig steun: Het is zijn eigen fout

Chelsea-spits Lukaku krijgt weinig steun: "Het is zijn eigen fout"

06-04-2022 14:30
10

Chelsea FC staat woensdagavond tegenover Real Madrid, al lijkt de kans klein dat we Romelu Lukaku aan het werk zullen zien. De aanvaller is bij de Londense club helemaal op het achterplan verzeild geraakt. Dat begrijpt Glenn Hoddle.

Volgens de voormalige Engelse international is het namelijk de fout van Lukaku zelf dat hij amper nog aan bod komt bij Chelsea. Hier en daar klonken de geruchten dat coach Tuchel en Lukaku het niet al te best met elkaar kunnen vinden. Volgens Hoddle is dat echter niet de reden waarom de Rode Duivel amper wordt gebruikt. "Dit heeft niets met de speelwijze van Chelsea of met Tuchel te maken. Lukaku voor de spiegel gaan staan", stelt Hoddle bij The Daily Mail.

Hoddle gelooft dat Lukaku op dit moment ook gewoon niet fit genoeg is om aanspraak te maken op en basisplek. "Hij ziet er niet bepaald slank en fit uit in mijn ogen", klinkt het. "Hij heeft misschien wel hard gewerkt, maar mogelijk werkte hij aan de verkeerde zaken. Hij zou bijvoorbeeld te veel werk in de gym hebben verricht", aldus Hoddle nog.

De 28-jarige Lukaku kwam dit seizoen 35 keer uit voor Chelsea. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en twee assists. Zijn laatste competitiedoelpunt dateert inmiddels al van 29 december van vorig jaar.