Transfer is risico, De Ketelaere kan beter bij Club Brugge blijven

"Transfer is risico, De Ketelaere kan beter bij Club Brugge blijven"

05-04-2022 08:30
44

Moet Charles De Ketelaere bij Club Brugge blijven? Ludo Vandewalle, chef sport bij Het Nieuwsbladvindt van wel. Hij vindt dat De Ketelaere niet klaar is voor een grote transfer. 

'De Ketelaere heeft enorme kwaliteiten', zo geeft Vandewalle wel aan. 'Zijn vermogen goed te kijken en slim te bewegen, die heerlijke baltoets, de slingerachtige bewegingen doen de liefhebbers watertanden. Dit gepaard aan een groeiende efficiëntie maken van hem een interessante voetballer. Omwille van het potentieel.

Er speelt echter veel meer bij een transfer. 'We vragen ons af of hij mentaal al klaar is om de stap te zetten. Zijn jeugdige leeftijd en timiditeit kunnen het hem moeilijk maken. Het was één van de redenen waarom bondscoach Roberto Martinez zo lang wachtte om hem te laten debuteren. De Ketelaere maakt het verschil met zijn voeten. Maar dat heeft tijd nodig en hij moet zich goed voelen. Een transfer is een risico. Vooral met het oog op zijn deelname aan het WK.'

De Ketelaere laat dit seizoen wel mooie statistieken zien. In de competitie alleen al zit hij aan veertien doelpunten en zeven assists.