'Magische nachten veranderen in nachtmerrie, verdienen niet om naar WK te gaan'

'Magische nachten veranderen in nachtmerrie, verdienen niet om naar WK te gaan'

25-03-2022 08:00

In Italië wordt er 'the day after' vol verbazing stilgestaan bij de 0-1 nederlaag van Italië tegen Noord-Macedonië. Voor de tweede keer op rij mist La Squadra Azzurra het WK, tot teleurstelling van alles en iedereen in het land. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Italiaanse media.

De teleurstelling druipt van het bericht van La Gazzetta dello Sport af na de nederlaag van Italië. 'Vaarwel WK, vaarwel EK, vaarwel alles', begint de roze sportkrant. 'Het avontuur is voorbij, Italië is niet meer, Mancini's spel bestaat niet meer. Misschien kunnen Bastoni, Verratti, Florenzi en Raspadori worden gered na de wedstrijd, de rest niet. Immobile was onzichtbaar, Mancini was slecht, Barella was slecht en Jorginho was verre van wat hij kan zijn. We verdienen het om niet naar het WK te mogen.'

Italië creëerde tegen Noord-Macedonië kans na kans, maar de bal wilde er maar niet in. 'Het is niet eerlijk, maar Noord-Macedonië heeft de overwinning niet gestolen. Wij zijn degenen die onderweg verdwaald zijn', zo sluit La Gazzetta realistisch af.

Corriere dello Sport kwam wat agressiever uit de hoek dan La Gazzetta en zette groot op de voorpagina: 'Naar de hel'. 'Op 11 juli vierden we de winst van een ongelooflijk EK in de straten van Italië. Acht maanden later zijn de magische nachten veranderd in een nachtmerrie. Italië ziet voor de tweede keer op rij een WK vanuit de huiskamer. Het had een feestavond moeten worden, maar het werd een Italië-Zweden', zo doelt de sportkrant op de play-offs om het vorige WK. Hierin werd Italië uitgeschakeld door Zweden.

'NOOOOOOOOO': de kop van Tuttosport had niet veel duidelijker gekund. 'De nachtmerrie komt weer tot leven en Italië moet het WK voor de tweede keer op rij voor de televisie kijken. In 2017 was het Zweden dat Italië versloeg, dit keer was het Noord-Macedonië. De Europese kampioenen van Mancini slagen er niet eens in om het gevreesde Portugal van Cristiano Ronaldo uit te dagen.'