Fofana (KAA Gent) blinkt uit bij Belgische U17 in 8(!)-1 overwinning tegen Estland

23-03-2022 17:04
4

De Belgische U17 kende woensdag geen enkel probleem met de leeftijdsgenoten uit Estland. In het kwalificatieduel voor het EK werd met maar liefst 8(!)-1 gewonnen tegen de Esten.

Al na tien minuten voetballen kwamen de jonge Duivels op voorsprong en was het Gent-aanvaller Malick Fofana die voor het eerste doelpunt wist te zorgen. Hij verdubbelde zijn score in minuut 27 met de 2-0. Estland bleef echter goed meevoetballen en maakte het nog spannend door in minuut veertig via Mustmaa voor de aansluitingstreffer te zorgen.

Een wake-up call voor de jonge Belgen, die daarop helemaal gehakt maakten van Estland. Uitblinker Fofana kon zijn wedstrijd in minuut 41 met een perfecte hattrick bekronen. Het werd 3-1. Via KRC Genk-middenvelder Faissal Al Mazyani werd het voor rust zelfs nog 4-1.

Ook na de pauze bleven de jonge Duivels domineren en vielen er nog drie doelpunten. Kinsiona (Standard), Burlet (Schalke 04), Godts (KRC Genk) en Talbi (Club Brugge) zorgden voor de 8-1 eindstand.