Rusland verrast alles en iedereen met wilde last-minute EK-plannen

Rusland verrast alles en iedereen met wilde last-minute EK-plannen

23-03-2022 16:44
15

Rusland is bezig om het EK van 2028 of 2032 binnen te halen. Met dat nieuws pakken meerdere media uit Rusland en Engeland uit. Opmerkelijk is vooral dat Rusland is buitengesloten door de UEFA en FIFA en het tussen andere landen leek te gaan.

Er is een bid ingediend door Ierland en Noord-Ierland, Schotland, Wales en Engeland. De deadline is woensdagavond 22.00 uur, maar op de valreep laat ook Rusland weten mee te willen doen. Het land hoopt het EK van 2028 of 2032 binnen te halen. In verschillende media wordt gesuggereerd dat Rusland beide toernooien binnen wil halen, daar is op dit moment onduidelijkheid over. Voor het EK 2032 is Italië kanshebber. De UEFA maakt op 7 april bekend naar welk land het EK gaat.

Het nieuws zorgt voor verrassing in binnen- en buitenland, omdat Rusland door de UEFA en FIFA overal van buiten is gesloten. Het mag zich internationaal niet eens presenteren als 'Rusland'. Alle Russische clubs zijn uit de Europese competities gehaald en mogen alleen nationale wedstrijden spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie