'Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen, honderd procent'

'Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen, honderd procent'

23-03-2022 09:15
2

Brian Brobbey hoopt dat Ajax hem na dit seizoen definitief over kan nemen van RB Leipzig. De twintigjarige aanvaller verruilde na afgelopen seizoen Amsterdam voor Leipzig, maar vlak na zijn transfer vertrokken trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche.

Brobbey vertrok transfervrij uit de Johan Cruijff Arena, maar hij wist zijn draai in Oost-Duitsland nooit te vinden. Onder Jesse Marsch, die Nagelsmann opvolgde, kreeg Brobbey nauwelijks kansen. De jonge aanvaller is duidelijk over zijn toekomst. "Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen voor Ajax. Honderd procent. Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Toen Brobbey dit seizoen terugkeerde bij Ajax, kwam het pas écht bij hem binnen. "Toen pas kwam ik erachter hoezeer ik de club, de jongens en de sfeer had gemist", vertelt hij, terwijl ploeggenoot Ryan Gravenberch hem op zijn hoofd tikt. "Schijnt voor 25 miljoen naar Bayern München te gaan, maar ik zeg je: hij is zestig miljoen waard", sluit Brobbey lachend af.