'Overmars gaat bij Antwerp meer verdienen dan bij Ajax'

'Overmars gaat bij Antwerp meer verdienen dan bij Ajax'

23-03-2022 08:00
11

Royal Antwerp FC stelde deze week Marc Overmars als nieuwe directeur voetbalzaken aan. De Nederlander moet The Great Old aan nieuw succes helpen, maar zal dat niet gaan doen voor een appel en een ei. Volgens Sportwereld passeert Overmars serieus langs de kassa.

Bij Ajax was Overmars tot voor kort de directeur voetbalzaken. Na #MeToo-verhalen zette Overmars bij de Amsterdammers opzij. Naar verluidt verdiende Overmars bij Ajax zo'n 400.000 euro per jaar. Bij zijn recente contractverlenging bij Ajax kreeg Overmars een tekenbonus van 1,25 miljoen euro. Omdat Overmars zelf zijn activiteiten bij Ajax neerlegde, moest hij de bonus wel terug storten op de rekening van de Amsterdammers.

Antwerp zag een kans nadat Overmars op de markt kwam en wist hem te overtuigen om aan de slag te gaan op de Bosuil. Dat doet de Nederlander volgens Sportwereld niet enkel voor de mooie ogen van voorzitter Paul Gheysens. Hoeveel Overmars juist gaat verdienen in ons land, is niet helemaal duidelijk. Maar volgens de krant wordt er gefluisterd dat Overmars bij Antwerp meer gaat verdienen dan bij Ajax. Bij betrouwbare bronnen in de entourage van de Nederlander klinkt het dat Overmars één mijoen euro per jaar gaat verdienen bij Antwerp. Over eventuele bonussen heeft de krant geen weet.