Aanstelling-Overmars blijft beroeren: Ongelukkigste is de timing, veel te snel

Aanstelling-Overmars blijft beroeren: "Ongelukkigste is de timing, veel te snel"

21-03-2022 23:48
20

Marc Overmars als nieuwe sportief directeur bij Royal Antwerp FC, de zaak blijft beroeren. Ook Imke Courtois en Peter Vandenbempt kregen in Extra Time de kans om hun visie op de aanstelling te delen. Zij kwamen samen tot hetzelfde inzicht.

Zowel Courtois als Vandenbempt hebben vooral moeite met de snelheid waarmee dit nieuws naar buiten is gebracht. "Ik was zeker en vast verrast, zeker zo vlak na de feiten", steekt ex-voetbalster en huidige analiste Courtois van wal. Wat haar betreft had Overmars wel degelijk nog een toekomst in het voetbal, maar dan wel op langere termijn. "Ik denk dat hij in dit geval wel een tweede kans verdient, maar dit is te snel omwille van zelfinzicht." 

"Ik denk dat die man wel enkele maanden nodig heeft om aan zichzelf te werken. Hij moet beseffen wat hij gedaan heeft en moet misschien eens luisteren bij de slachtoffers, als die daar open voor staan. Op een kleine 2 maanden, kan je volgens mij niet tot dat inzicht komen", neemt Courtois stelling in. Bovendien loopt er in Nederland nog een tuchtonderzoek naar de voorvallen bij Ajax.

Tot schuldbesef komen
Vandenbempt is dezelfde mening toegedaan. "Het is gewoon veel en veel te snel na wat er is gebeurd. Het is veel te snel voor de slachtoffers van het grensoverschrijdend gedrag en voor Marc Overmars zelf", bekijkt de journalist het gehele plaatje. Op zijn perspraatje verzekerde de Nederlandse ex-international (uiteraard) dat dit soort gedrag zich niet meer zal voordoen, maar Vandenbempt heeft daar toch zijn twijfels bij.

"Als je dat jarenlang hebt gedaan, als dat allemaal klopt, dan heb je toch problemen. Ik had begrepen dat hij toch ergens had gezegd dat hij aan zichzelf ging werken, ik denk niet dat dat op anderhalve maand voor elkaar is", luidt zijn oordeel. In zijn ogen zou Overmars dus een langere periode nodig hebben om tot schuldinzicht te komen. "In dat opzicht is dat het meest ongelukkige in deze zaak: de timing, dat het veel te snel is."