Goots spreekt duidelijke taal: “Dan is Antwerp Play-Off 1 niet waard”

Goots spreekt duidelijke taal: “Dan is Antwerp Play-Off 1 niet waard”

15-03-2022 15:45
4

Royal Antwerp FC moet nog vol aan de bak om een plek in de top vier veilig te stellen na het verlies tegen RSC Anderlecht. Tegenover Gazet van Antwerpen spreekt clubicoon Patrick Goots duidelijke taal.

Goots is niet zeker dan Antwerp PO1 zal halen. “Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Antwerp het haalt. De topper Gent - Anderlecht van volgend weekend wordt cruciaal. Ik heb even zitten rekenen. Als Gent niet wint, dan heeft Antwerp aan een 6 op 9 genoeg om zijn plaats in de top vier te behouden.”

Antwerp heeft een makkelijkere kalender dan de concurrentie. “Als dat niet lukt is het zijn plaats in de Champions' play-offs niet waard. Het programma van Antwerp, dat nog twee keer thuis speelt, oogt bovendien makkelijker dan dat van de andere twee. Zulte Waregem is gered, ook OHL heeft niets meer om voor te spelen.”

Antwerp sukkelt de laatste weken. “Alleen Cercle Brugge doet op de slotspeeldag mogelijk nog een gooi naar de Europe play-offs. Wat me wel zorgen baart is dat de resultaten van Anderlecht en Gent crescendo gaan, terwijl het zelfvertrouwen bij Antwerp na die 6 op 18 op een zeer laag pitje staat. Ook daarom is een overwinning tegen Zulte Waregem broodnodig.”