Kompany voor KAS Eupen: “Mogen ons niet laten meeslepen door emoties”

Kompany voor KAS Eupen: “Mogen ons niet laten meeslepen door emoties”

02-03-2022 16:11
4

RSC Anderlecht neemt het in de halve finale van de beker op tegen KAS Eupen. De heenwedstrijd eindigde op 2-2. Vincent Kompany houdt het hoofd koel.

De oefenmeester van Anderlecht sprak met Het Nieuwsblad over de druk. “Stress? We mogen ons niet laten meeslepen in de perceptie en de emoties. We moeten hier niet met knikkende knieën staan. Wat als je dan later ooit een WK-finale of een belangrijke kwalificatiematch voor een EK moet afwerken. Het beste is focussen op de wedstrijd zelf. Vaak zijn er zenuwen die eerste tien minuten, maar dan hebben spelers door dat ze zichzelf niet onder druk moeten zetten en gewoon in hun ritme moeten komen.”

Kompany heeft ervaring zat in belangrijke wedstrijden, als speler. “Het is zelfs niet nodig om die eerste tien minuten te verliezen. We moeten niet te emotioneel worden. Als ik één ding kan overbrengen vanuit mijn ervaring, dan is het hoe het is om zo’n eerste halve finale te spelen, of een eerste finale. Het is superbelangrijk, maar je moet vol vertrouwen naar die wedstrijd gaan en het gewoon bekijken als een partij die je moet winnen.”