Tielemans zet Rode Duivels in de bloemetjes: Zijn statistieken spreken voor zich

Tielemans zet Rode Duivels in de bloemetjes: "Zijn statistieken spreken voor zich"

25-02-2022 08:05

In een interview met het YouTube-kanaal van de Premier League wierp Youri Tielemans een blik op zijn mede-Rode Duivels en wierp hij een bloemetje naar de jeugdopleiding van RSC Anderlecht.

Er werd aan Tielemans gevraagd wie de snelste speler is bij het Belgische nationale team. "Lukaku", zei Tielemans zonder lang na te denken. "Hij heeft zowel veel snelheid over korte afstand alsook in een lange sprint." Tielemans ziet ook een verschil tussen een jongere Lukaku en de huidige nummer 9 van de Rode Duivels. "Toen hij jonger was, waren zijn eerste paar meters ook al zo ongelofelijk snel, nu zijn z’n eerste meters wat trager, maar Lukaku's snelheid is nog steeds top", aldus Tielemans.

Wie de beste passeur is bij de Rode Duivels was voor Tielemans ook duidelijk. "Kevin De Bruyne, zijn passen zijn fantastisch, altijd op het juiste moment en met de juiste snelheid." Tielemans voegde er nog aan toe dat de assiststatistieken van De Bruyne voor zich spreken.

Voor de beste verdediger greep Tielemans terug naar ex-Rode Duivel Vincent Kompany. "Erg sterk en intelligent. Tactisch was hij ook zeer sterk als verdediger." Voor de beste dribbelaar gaat het volgens Tielemans tussen Eden Hazard en Mousa Dembele. "Van Dembele kon je de bal niet afpakken", zei de middenvelder van Leicester City, "Maar op zijn piek bij Chelsea was Eden fantastisch, je ging voor hem naar het stadion."

Ook geeft Tielemans zichzelf, weliswaar bescheiden, wat credits. Op de vraag wie het beste schot heeft, noemde hij zichzelf. "Ik wil het liefst bescheiden zijn, maar weet ook dat ik een goed schot in de benen heb", zei Tielemans die zowel met links als rechts kan uithalen. Op de vraag hoe hij zo goed tweevoetig werd, antwoorde hij: "Daar oefenden we in de jeugd van Anderlecht enorm veel op.