OFFICIEEL: Zoon van Vidarsson tekent eerste profcontract bij KAA Gent

OFFICIEEL: Zoon van Vidarsson tekent eerste profcontract bij KAA Gent

21-02-2022 18:03
3

Viktor Noi Vidarsson heeft zijn eerste profcontract bij KAA Gent ondertekend. De vijftienjarige zoon van ex-profvoetballer Arnar Vidarsson krijgt zo de kans om zijn eerste stappen te zetten als profvoetballer.

Dat meldt KAA Gent via de officiële kanalen. Vidarsson is een vijftienjarige verdedigende middenvelder die eerst begon bij KSC Lokeren, waar ook zijn vader voor uitkwam. Hij stapte echter over naar KAA Gent en maakte daar genoeg indruk om een profcontract te versieren. "Mijn achternaam zorgt niet voor extra druk", reageert de jonge Vidarsson.

Hij bedankt verder ook zijn ouders. "Zij geloven in mij en hebben me altijd gesteund. Of mijn vader als ex-prof extra druk geeft? Neen, integendeel. Ik krijg steeds handige tips van hem. En als hij zegt dat het goed was, dan is dat een groot compliment", klinkt het.

Vidarsson zal ongetwijfeld ook hopen dat hij een soortgelijke (of betere) carrière als zijn vader bij elkaar kan voetballen. Vidarsson senior begon in 1995 bij het Ijslandse FH Hafnarfjorour en belandde in 1997 bij Lokeren. Hij speelde daar tot 2006, waarna hij richting FC Twente trok en ook werd uitgeleend aan De Graafschap. Zijn laatste club was Cercle Brugge, waar hij van 2008 tot 2013 voor speelde.