Union pakt makkelijke driepunter tegen Charleroi, maar zit toch met zorgen

Union pakt makkelijke driepunter tegen Charleroi, maar zit toch met zorgen

19-02-2022 22:41
20

Union pakte zaterdag gemakkelijk de drie punten tegen een uitermate zwak Charleroi, maar keert toch met zorgen terug naar Brussel. Het zag Dante Vanzeir uitvallen na een vuistslag en rode kaart en zal nu hopen dat de belangrijke pion niet te lang wordt geschorst: 0-3.

Union moest het doen zonder sterkhouders Siebe Van der Heyden, Ismael Kandouss en Casper Nielsen. Tegen Charleroi dreigde het het dus wel moeilijk te gaan krijgen, al kwamen de Brusselaars met een flinke dosis geluk al vroeg op voorsprong via een afgeweken bal op Burgess.

De Brusselaars dus op voorsprong en ook aanvankelijk de beste ploeg. Charleroi had het moeilijk met de stevige druk van Union, maar wist via Badji wel voor dreiging te zorgen. Moris hield zijn ploeg echter recht. Union leunde achterover en probeerde het geliefkoosde spel via de counter te spelen.

Het zorgde ervoor dat Charleroi nog maar weinig ruimte had om aan kansen te komen en ook Union raakte niet voorbij de vijfmansdefensie van de Carolo's. Uiteindelijk wist Union dan toch weer te scoren na balverlies van Charleroi. Na een vlijmscherpe counter kwam de bal tot bij Lazare, die de bal voorbij Kamara plaatste en tegen ex-ploeg Charleroi voor de 0-2 zorgde. In het slot kreeg Union wel nog een klap te verwerken na een VAR-interventie en rode kaart voor Dante Vanzeir.

Na de terechte rode kaart voor Vanzeir leek Charleroi in de tweede helft weer te mogen hopen op puntengewin, maar veel makkelijker had de thuisploeg het niet. Het bleef bijzonder slordig voetbal tegen Union, dat helemaal niet meer aan aanvallen dacht. De wedstrijd kabbelde voort en tot doelpunten leek het ook niet meer te gaan komen.

De bezoekers van Union hielden uiteindelijk nog gemakkelijk stand, scoorden in het slot zelfs nog de 0-, en pakten de drie punten, al zal het toch vooral hopen dat Vanzeir niet te lang wordt geschorst na zijn gemene vuistslag en terechte rode kaart. Op de koop toe kreeg Deniz Undav voor zijn wissel ook nog geel, waardoor hij tegen Eupen geelgeschorst is.