Er waren strubbelingen, mentaal zat ik niet langer bij Antwerp

"Er waren strubbelingen, mentaal zat ik niet langer bij Antwerp"

18-02-2022 11:00
2

Abdoulaye Seck is teruggekeerd van de Afrika Cup. Nu wil hij graag terug in de basis staan bij Antwerp. De Senegalees kende al een erg bewogen seizoen op de Bosuil. 

Seck viel namelijk enkele maanden uit de ploeg, maar geeft aan dat dat zijn eigen schuld is. "Er waren wat strubbelingen", bekent Seck bij Het Laatste Nieuws. "In mijn hoofd zat ik niet langer bij Antwerp. Vorig seizoen speelde ik bijna alles, ik droomde ervan om hoger te spelen. Ook al hou ik van Antwerpen en deze club. Ik had twijfels in mijn hoofd en dat zagen de trainers en het bestuur ook. Zij vonden dat ik me geen honderd procent meer gaf. Ze hadden geen ongelijk."

Gelukkig kon Seck de knop nog omdraaien. "Toen de zomermercato was afgelopen heb ik tegen mezelf gezegd: ‘het is nu of nooit. Concentreer je op Antwerp, je hebt hier nog een contract'. Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Ik had een gesprek met de coach waarin ik hem duidelijk maakte dat hij op mij kon rekenen. Ik kreeg mijn kans tegen Anderlecht en die heb ik gegrepen."

Antwerp speelt zondagmiddag in eigen huis tegen KV Mechelen. Seck is al beschikbaar voor die wedstrijd.