Duchâtelet over matchfixing:Anderlecht wil zich op die manier misschien indekken

Duchâtelet over matchfixing:"Anderlecht wil zich op die manier misschien indekken"

16-02-2022 08:05 Laatste update: 08:13
62

Oud-Standard voorzitter Roland Duchâtelet zegt al jaren dat de Belgische titelstrijd in 2013/2014 niet correct verlopen is. Duchâtelet diende eerder al een strafklacht met burgerlijke partijstelling in. In een interview met Het Laatste Nieuws laat hij zich ongezouten uit over die titelstrijd en de matchfixing daarbij.

Duchâtelet liet optekenen dat de tongen loskwamen nadat RTBF een documentaire uitzond waarin een ex-speler van KRC Genk een horloge kreeg aangeboden voor de wedstrijd in de play-offs van 2014 tegen Club Brugge. In 2018 zou de huidige voorzitter van Standard Bruno Venanzi aan Duchâtelet gezegd hebben dat hetzelfde gebeurd was voor de play-off wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KRC Genk.

"We hebben voldoende elementen om met zekerheid te kunnen zeggen dat die Play-Offs destijds vervalst zijn", zei Duchâtelet aan HLN. "Mag ik jullie er trouwens op wijzen dat Anderlecht óók klacht heeft ingediend voor diezelfde wedstrijd na het zien van de documentaire. Zij willen zich op die manier misschien indekken", ging de oud-voorzitter van de Rouches verder.

Duchâtelet voegde er nog aan toe dat hij niemand wil viseren. "Ik kom heel goed overeen met Marc Coucke en het nieuwe management van zowel Anderlecht als Genk", zei hij. "Het is allemaal gebeurd in de kleedkamers. De klacht is gericht tegen onder meer het oude bestuur van Anderlecht. Ik vind wel dat de nieuwe besturen ons moeten helpen om de dingen uit te klaren", aldus Duchâtelet.

Volgens Duchâtelet mag er geen twijfel bestaan dat de competitie van 2013/2014 omgekocht is. "Nu moet justitie haar werk doen.” "Eerst en vooral: de titel moet aan Standard gegeven worden. Dat verdienen de fans van die club", aldus Duchâtelet.