OFFICIEEL: Lommel haalt nieuwe coach bij vrouwenploeg van Engelse topclub

OFFICIEEL: Lommel haalt nieuwe coach bij vrouwenploeg van Engelse topclub

16-02-2022 07:30 Laatste update: 08:37
1

Volgens Het Belang van Limburg wordt Brian Eastick de nieuwe trainer van Lommel. Dat bevestigde Lommel nu ook zelf via de officiële clubkanalen. De 1B-club haalt de 70-jarige Engelsman weg bij de vrouwenploeg van Manchester City.

Afgelopen weekend kon Lommel eindelijk nog eens winnen: De 3-0 zege in de kelderkraker tegen Virton maakte een einde aan een erg povere reeks van elf wedstrijden zonder winst. Ondanks die recente driepunter zet Lommel zijn hoofdtrainer Patrick Greveraars aan de kant en stelt het Eastick aan als nieuwe coach.

Brian Eastick heeft in zijn jeugd voor Crystal Palace gespeeld, maar brak nooit door in het eerste team. In 1987 begon hij als trainer bij het Engelse Newport County. Na enkele jaren buiten het trainersschap ging hij van 2006 tot 2011 aan de slag als coach van de U19- en U20-teams van Engeland. Sinds 2020 was Eastick assistenttrainer van de damesploeg van Manchester City. Hij moet de Limburgers nu behouden van degradatie naar Eerste Amateur. Momenteel staat Lommel voorlaatste op vijf punten van Virton.