Barça en Espanyol bereiken kookpunt: excuses van Xavi en gebarende Araújo

Barça en Espanyol bereiken kookpunt: excuses van Xavi en gebarende Araújo

14-02-2022 10:45
2

De gemoederen liepen zondagavond hoog op in Barcelona. Na twee rode kaarten - voor Gerard Piqué en Nicolás Melamed - en de gelijkmaker van Luuk de Jong, maakte de gewisselde Barça-verdediger Ronald Araújo een spottend gebaar naar de bank van Espanyol.

Kort nadat De Jong in de 96ste minuut voor de 2-2 tekende, kreeg Manuel Moralanes rood en zocht Araújo de confrontatie met de reserves en technische staf van Espanyol. De Uruguayaan stak twee vingers op en riep dat de stadgenoot in Segunda División thuishoort.

"We moeten de tegenstander, scheidsrechter en supporters te allen tijde respecteren", reageerde trainer Xavi, die het gebaar niet had gezien, na afloop in de Spaanse pers. "Maar als het gebeurd is, bied ik mijn excuses aan. Dit hoort niet."

Araújo gaat ook zelf door het stof. 'Ik wil mijn excuses maken aan alle mensen voor het ongelukkige gebaar dat ik heb gemaakt. Het was een gevolg van de spanning tijdens de derby. Ik beschouw mezelf als iemand die respectvol is naar andere clubs, dus ik ben niet trots op wat er is gebeurd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie