Beerschot knokt zich voorbij Kortrijk naar achterstand van zeven punten op Seraing

13-02-2022 22:48
7

K. Beerschot V.A. heeft haar vierde zege van het seizoen te pakken. Thuis tegen KV Kortrijk trok de rode lantaarn aan het langste einde: 2-1. De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong, maar beten dan toch nog in het zand.

Beerschot wist voor aanvang wat het moest doen: winnen tegen Kortrijk zou hen op zeven punten brengen van het eerdere verloren Seraing. Desondanks gingen De Ratten dramatisch van start. In de openingsminuten veroverden ze nauwelijks balbezit en daar profiteerde Kortrijk optimaal van. Een afgeweken schot van Marlos Moreno verdween pardoes in doel: 0-1.

Beerschot was echter niet van slag. Het duurde een half uur, maar daarna was de beer los. Eerst trof Felipe Avenatti onweerhoudbaar raak in de winkelhaak voor de gelijkmaker. Enkele minuten later draadie Beerschot de rollen helemaal om. Goudhaantje Ilias Sebaoui trapte van afstand via de lat binnen voor de 1-2. Daarmee klom Beerschot zowaar op voorsprong.

Volgehouden
In de tweede helft ging Kortrijk op zoek naar de gelijkmaker, maar daar kwamen de troepen van Karim Belhocine eigenlijk nauwelijks bij. In het slot van de wedstrijd moest Wouter Bieubauw, die een uitstekende tweede helft keepte, nog naar de kant, maar dat veranderde niets meer aan de uitslag. Beerschot pakte de drie punten en komt zo op zeven punten van eerste voorganger Seraing. Kortrijk blijft in de middenmoot hangen.