UPDATE: Genk krijgt goed nieuws en ziet schorsing Heynen verminderd worden

UPDATE: Genk krijgt goed nieuws en ziet schorsing Heynen verminderd worden

10-02-2022 16:44 Laatste update: 11-02-2022 19:12
47

Bryan Heynen pakte in de inhaalwedstrijd van KRC Genk tegen OHL een rechtstreekse rode kaart. Het bondsparket heeft een schorsingsvoorstel van drie matchen, waarvan twee effectief voorgesteld.

Heynen ging voor de rust op de voet van Sory Kaba staan. De scheidsrechter gaf meteen een rode kaart en KRC Genk moest met tien man verder. OHL stond toen al op voorsprong. Voor rust maakten de Limburgers gelijk, maar in het slot ging het alsnog mis (2-1).

Update: Genk heeft het schorsingsvoorstel niet aanvaard. Volgens Het Belang van Limburg wijst de club op het feit dat het pas de eerste rode kaart voor Heynen was na 206 duels in Eerste Klasse. Ook het feit dat de middenvelder nu al bijna een volledige match aan de kant stond, zou moeten in rekening gebracht worden. Vrijdag om 14 uur kennen Genk en Heynen de effectieve schorsing. 

Update: Het Disciplinair Comité kwam met goed nieuws voor Genk en Heynen, die een strafvermindering krijgt. Aanvankelijk was hij drie weken geschorst, waarvan twee effectief. Dat is nu veranderd naar één week effectief.