OFFICIEEL: Anderlecht-jeugdproduct naar Finland: Ik wil terug gelukkig zijn

OFFICIEEL: Anderlecht-jeugdproduct naar Finland: "Ik wil terug gelukkig zijn"

10-02-2022 07:00 Laatste update: 08:39
4

Ooit een van de grootste talenten van Neerpede, nu een transfer naar Ilves in de Finse eerste klasse. Jorn Vancamp zei in zijn eerste interview met de nieuwe club dat hij zo snel mogelijk opnieuw wil spelen.

Woensdag werd de aanvaller voorgesteld via de officiële kanalen van zijn nieuwe club. Daar hoorde ook een interview bij. "Ik wou naar een land met een andere cultuur komen", zei Vancamp. "Ik wil spelen en terug gelukkig zijn", aldus Vancamp. De 23-jarige Hobokenaar vertelde ook dat hij ook testen bij andere clubs aflegde, maar Ilves sprak hem het meeste aan. "Het voelde meteen als een soort thuis, met allemaal jonge spelers die toch al veel ervaring hebben."

Vancamp werd in 2014 van de jeugd van KV Mechelen naar die van Anderlecht gehaald. Daar maakte hij in het eerste elftal naar eigen zeggen te weinig minuten en trok daarom naar Nederland. Na passages bij Roda JC, opnieuw Anderlecht, Beerschot en FC Eindhoven zat Vancamp sinds september 2021 zonder club. Ilves speelt sinds 2015 op het Finse hoogste niveau en eindigde er sindsdien één keer in de top drie.