Sterk Genk verpulvert Chelsea in Youth League met een vijfklapper

09-02-2022 17:50 Laatste update: 17:52
20

De jonkies van KRC Genk hebben woensdag een uitstekende zaak gedaan in de Youth League. In eigen huis was het te sterk voor de Engelse grootmacht Chelsea en won het met 5-1, waardoor het doorstoot naar de volgende ronde.

KRC Genk kreeg met Chelsea een flinke naam als tegenstander en moest het beste van zichzelf geven om een goed resultaat neer te zetten. De Limburgers begonnen ook best aardig aan de wedstrijd en wisten enkele kansen bij elkaar te spelen. Onder andere via de gevaarlijke Kelvin John werd de doelman van Chelsea aan het werk gezet.

De Londenaren lieten zich echter niet zomaar onbetuigd en maakten het de defensie van KRC Genk meermaals moeilijk, zonder de doelman van Genk ook echt aan het werk te zetten. Toch bleef de thuisploeg baas en werd het daar ook voor beloond. Na achttien minuten voetballen was het raak en scoorde Diawara de 1-0.

Dat Chelsea echter een gevaarlijke ploeg is, werd niet veel later nog maar eens duidelijk. De bezoekers hadden de gelijkmaker aan de voet, maar besloten op de paal. Een stevige waarschuwing voor Genk, dat ondanks die waarschuwing wel de beste ploeg op het veld bleef en de 1-0 voorsprong wist te houden tot de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met het overwicht voor Genk. Al snel leek het 2-0 te gaan worden, maar Kelvin John wist niet in het halflege doel te besluiten. Toch werd Genk achteraf beloond na een tackle van een gefrustreerde Webster in de zestien. De penalty voor Genk, die in doel werd getrapt door Geusens. 2-0 de stand en Genk op weg naar de volgende ronde.

Het bleek de klap te veel te zijn voor Chelsea, dat helemaal achteruit zakte en vooral probeerde om Genk niet verder te zien uitlopen. Het had alle geloof in een goede afloop verloren en geloofde dan ook niet meer in een goed resultaat. Genk ging nog wel voor een extra doelpuntje en vond dat ook. Het was uitblinker Diawara die op aangeven van John er 3-0 van maakte.

Genk op weg naar de volgende ronde dus, al werd het net daarna nog even spannend. Ook Chelsea kreeg een strafschop en wist via Lewis Hall toch nog een aansluitingstreffer te maken. In minuut 77 ging het licht echter helemaal uit voor Chelsea. John was zijn verdedigers opnieuw te snel en te slim af en wist Abid te bedienen. Die zorgde voor de 4-1, wat zelfs nog niet de eindstand bleek te zijn. In het absolute slot werd het via Carpe zelfs nog 5-1.