OFFICIEEL: Achttienjarige doelman zet krabbel onder eerste contract bij Charleroi

OFFICIEEL: Achttienjarige doelman zet krabbel onder eerste contract bij Charleroi

09-02-2022 14:19
1

Net als een heleboel andere clubs probeert ook Sporting Charleroi steeds vaker talent te puren uit haar eigen jeugdopleiding. In dat opzicht heeft de club woensdag een hoopgevend bericht de wereld ingestuurd. Mattéo Chiacig mocht immers zijn eerste profcontract ondertekenen.

Via de officiële kanalen kondigt Charleroi het nieuws 'met gepaste trots' aan, staat er te lezen. De Carolo's zijn meteen voor een overeenkomst op de langere termijn gegaan: Chiacig blijft voor minstens twee jaar verbonden aan de A-kern, met optie op nog een bijkomend jaar. Uiteraard zal hij in eerste instantie moeten stelen met de ogen, voornamelijk van Hervé Koffi en tweede doelman Bingourou Kamara.

Chiacig kreeg sinds afgelopen zomer al geregeld zijn kans bij de grote jongens. Straffer nog: hij zat al twaalf keer op de bank in de Jupiler Pro League, weliswaar zonder in actie te mogen komen. Daar al stond tot nu toe nog geen officieel contract tegenover. Dat is nu dus wel het geval. Chiacig is geboren in Luik, maar keept nu al even in Henegouwen.