Simons: We profiteerden te weinig van de fouten van Genk

Simons: "We profiteerden te weinig van de fouten van Genk"

07-02-2022 07:00
3

Een 2-0 nederlaag in Genk zorgde ervoor dat SV Zulte Waregem ook na 25 wedstrijden niet weggeraakt uit de gevarenzone. Na de wedstrijd stond Essevee-trainer Timmy Simons de pers te woord.

"We hebben lang de nul kunnen houden, tot die owngoal", zei Simons. Na 36 minuten kwam Zulte Waregem namelijk op achterstand na een owngoal van Omar Govea. Die 1-0 stand bleef tot de rust op het bord staan, maar twee minuten na de rust verdubbelde Kristian Thorstvedt de Genkse voorsprong. “We hadden het plan om in de tweede helft iets meer druk te zetten. Als je zo snel een tweede doelpunt slikt, wordt het natuurlijk heel lastig", aldus Simons in Sporza

De oefenmeester van Essevee zag dat zijn ploeg na de rust aardig wat controle had over de wedstrijd. "We hadden meer balbezit en een aantal kansen, maar we profiteerden te weinig van de Genkse foutjes," aldus Simons.

Zulte Waregem pakte slechts twee punten in haar laatste vijf wedstrijden. Op de volgende speeldag ontvangt het KV Oostende, dat maar twee plaatsen hoger staat. KRC Genk springt door de overwinning over Cercle Brugge de top acht in. De Limburgers trekken voor hun volgende wedstrijd naar Leuven.