Anderlecht heeft geen probleem met Eupen na twee vroege goals

Anderlecht heeft geen probleem met Eupen na twee vroege goals

06-02-2022 20:15
27

Anderlecht heeft geen punten laten liggen tegen Eupen. In eigen huis werd het 4-1. Twee vroege goals legden de basis voor een makkelijke zege. 

Anderlecht zat na amper zeven minuten al op rozen in deze partij. Eerst was het Heris die pijnlijk in de fout ging: de verdediger verspeelde de bal aan Zirkzee en die legde makkelijk de 1-0 binnen. Even later was het Gnaka die een steek liet vallen. Koaumé kreeg zo ook de 2-0 cadeau.

Eupen schoot plots wakker en ging zelf in de aanval. Eerst kon Van Crombrugge een poging van Prevljak redden, maar enkele minuten later scoorde die toch nog na gestuntel in de verdediging van Anderlecht. De vreugde van Eupen duurde niet lang, want met een heerlijke omhaal zette Zirkzee een 3-1 ruststand op het bord.

Overbodige tweede helft
Na de pauze speelde Anderlecht een pak behoudender. Eupen kreeg de bal, maar deed er bitter weinig mee. De beste kans was zelfs nog voor Kouamé, maar die schoot over. Op een kwartier van het einde moest Van Crombrugge redden op een vrijschop van Peeters, maar dat was ook het enige gevaar van Eupen. In de absolute slotfase maakte Raman zelfs nog 4-1.

Met deze zege klimt Anderlecht over Sporting Charleroi naar de vierde plaats. Eupen staat vijftiende is nog lang niet veilig. Het verschil met voorlaatste Seraing is vier punten.