Radzinski stelt zich vragen bij beleid van Anderlecht: Het is frustrerend

Radzinski stelt zich vragen bij beleid van Anderlecht: "Het is frustrerend"

05-02-2022 12:30
4

RSC Anderlecht heeft het de laatste jaren bijzonder moeilijk en pakt al even geen prijzen meer. Bij Tomasz Radzinski, ex-speler van de club, bloedt het Anderlecht-hart.

Anderlecht deed decennia lang steeds mee voor de prijzen, maar dat ligt de laatste jaren wel anders. ''Het is al lang frustrerend supporter van Anderlecht te zijn", begint Radzinski bij Het Laatste Nieuws.

Volgens hem loopt het vooral fout in het aankoopbeleid van de club. Hij oordeelt dat Anderlecht daar niet de juiste keuzes maakt. "Het bredere plaatje klopt niet. Het voornemen was om jonge spelers op te leiden. Da's goed. Alleen kan het niet de bedoeling zijn dat die talenten van Manchester City of Bayern München komen, in plaats van de eigen jeugd."

De laatste jaren deed Anderlecht een beroep op huurlingen zoals Lukas Nmecha, Joshua Zirkzee en Matt Miazga. Volgens Radzinski is dat echter een foute keuze. "Alles wat Kompany nu opbouwt, kan hij volgende zomer weer herdoen", geeft de ex-speler van de club aan, die liever jonkies uit de eigen jeugd ziet spelen.