Antwerp wil plek Club Brugge of Anderlecht overnemen: Vaste waarde in top twee

Antwerp wil plek Club Brugge of Anderlecht overnemen: "Vaste waarde in top twee"

05-02-2022 12:01
36

Royal Antwerp FC is sinds de promotie bijzonder ambitieus en uitgegroeid tot één van de topclubs in ons land. Toch is dat nog niet genoeg voor het bestuur van The Great Old. Het wil meer, onthult Sven Jacques.

Lange tijd deden we het in ons land met de G5, maar sinds de komst van Antwerp is dat een G6 geworden. Antwerp wil echter meer en wil één van dé grootste clubs in ons land worden en jaarlijks meestrijden voor de titel. "Kampioen spelen is een ambitie voor volgend seizoen", zegt Sven Jaecques in Het Laatste Nieuws. "Maar we durven zeggen dat we zo snel mogelijk kampioen willen spelen", gaat hij verder.

De ambities bij Antwerp zijn dus groot. Het heeft ook een vijfjarenplan opgesteld. "We willen vaste waarde in de top twee worden en jaarlijks aanwezig zijn op het Europees toneel", klinkt het. "In een volledig afgewerkt stadion op een vernieuwde site. En we willen één van de voortrekkers zijn in het beleid van het Belgische voetbal."

Antwerp lijkt nochtans ook op weg om dit seizoen stevig mee te strijden om de titel. Het staat op een tweede plek en mag dus uitkijken naar de Play-Offs. Al beseft Jacques ook dat het moeilijk wordt met Union als leider. "Puur realistisch gezien is er na 25 speeldagen een ploeg die zeven punten voorstaat. Zij zijn dus dé titelfavoriet", besluit hij.