Voormalig topref over late strafschop van Anderlecht: “Goed gedaan van de VAR”

Voormalig topref over late strafschop van Anderlecht: “Goed gedaan van de VAR”

03-02-2022 23:43
53

In KAS EupenRSC Anderlecht kregen de bezoekers in de extra tijd een strafschop. Over de penalty zal er nog lang nagepraat worden, maar volgens Tim Pots hoeft een discussie eigenlijk niet. Volgens de voormalige scheidsrechter maakte de arbitrage donderdag de juiste beslissing.

Jonathan Lardot gaf tijdens de heenmatch van de halve finales een vrije trap na een overtreding van Stef Peeters op Lior Refaelov. Hij veranderde evenwel zijn oordeel na een tussenkomst van Lawrence Visser, de VAR van dienst. Heel wat mensen schrokken van de beslissing, maar volgens Pots had de arbitrage het bij het rechte eind.

Pots merkt op dat het contact tussen de twee spelers gebeurde op de grote baklijn. “Omdat de voet van de grond is, is de impact groter, waardoor Refaelov buiten het strafschopgebied getikt wordt. Maar het contact vindt plaats op de lijn. En die lijn maakt deel uit van het strafschopgebied." Pots stelt dat een terechte penalty is. "Goed gedaan van de VAR, want dit was een strafschop", klinkt het bij Pots in Het Laatste Nieuws.