Antwerp klopt Kortrijk met 0-2 na tumultueuze wedstrijd, die even werd stilgelegd

02-02-2022 20:53 Laatste update: 21:00
34

Royal Antwerp FC is met 0-2 gaan winnen op het veld van KV Kortrijk. Het was een tumultueuze wedstrijd met twee rode kaarten die even werd stilgelegd na supportersschermutselingen in de tribunes.

Voor Antwerp begon de partij vrij dramatisch. Want na tien minuten spelen moest het al met een man minder verder na een rode kaart voor Birger Verstraete. Desondanks die man minder situatie wist Antwerp toch als eerste te scoren. Dat deed het via Mbwana Samatta in minuut 18. 0-1 was ook de stand bij de rust.

In de tweede helft was het de beurt aan Kortrijk om een rode kaart te pakken. De ongelukkige was Abdelkahar Kadri. Hij pakte in minuut 64 uit met een gevaarlijke tackle. De wedstrijk leek dan op een 0-1 eindstand af te stevenen, maar dat was zonder invaller Pieter Gerkens gerekend. Hij maakte er in minuut 88 0-2 van.

Na die 0-2 ging het volledig mis. De supportes van Kortrijk verloren hun kalmte en bestormde de andere tribune. De wedstrijd moest even worden stilgelegd, maar kon uiteindelijk toch worden afgewerkt. Aan de score veranderde niets meer.