Dembélé was blij met het voorstel, we zijn daarom allemaal verbaasd

"Dembélé was blij met het voorstel, we zijn daarom allemaal verbaasd"

02-02-2022 15:40
1

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta benadrukt dat Ousmane Dembélé volgend seizoen niet meer in Camp Nou actief is, maar het is aan Xavi of hij het komende halfjaar nog een beroep doet op de vleugelaanvaller. De 24-jarige Fransman heeft een aflopend contract.

Barça onderhandelde lang met Dembélé over een nieuwe verbintenis, maar beide partijen kwamen er niet uit. Wat betreft Laporta is het einde verhaal. "Het laatste voorstel liep af op 20 december. Als ze willen verlengen, moeten zij ons bellen. Maar ze hebben nooit willen verlengen, want het laatste aanbod was heel goed. De speler was er ook blij mee, we zijn daarom allemaal verbaasd dat hij geen nieuw contract tekende."

De preses lijkt daarmee vooral met de beschuldigende vinger naar de zaakwaarnemer van Dembélé te wijzen. "Ousmane zal hier niet meer zijn volgend seizoen", is hij duidelijk. "Het klopt dat ik denk dat hij al een overeenkomst heeft met een andere club. Het wordt daarom moeilijk om hem langer bij Barcelona te houden." Laporta benadrukt wel dat Xavi beslist wat er in de komende maanden gebeurt. "Natuurlijk zal Xavi beslissen of Dembélé nog speelt dit seizoen."

Het vertrek van Dembélé lijkt een aderlating voor de Catalanen, aangezien Laporta enkele maanden geleden nog zei dat Dembélé beter is dan Kylian Mbappé. "Dat denk ik nog steeds, maar dat wil niet zeggen dat hij ook beter presteert."